fbpx

Toiminimiyrittäjän veroilmoitus ja tilikauden päätös

Toiminimiyrittäjän (liikkeen- tai ammatinharjoittajan) veroilmoituksen palautuspäivät ovat tänä vuonna 3.4.2018, 8.5.2018 tai 15.5.2018. Suurimmalla osalla yrittäjistä palautuspäivä on kuitenkin jo 3.4.2018. Tilitoimistoissa tehdään juuri tällä hetkellä pitkää päivää, jotta kaikkien veroilmoitukset saataisiin jätettyä määräpäivään mennessä.

Elinkeinotoiminnan verotus perustuu luotettavaan kirjanpitoon. Tuloveroa maksetaan kirjanpidon osoittamasta elinkeinotoiminnan tuloksesta, johon on tehty verolakien mukaiset oikaisut. Liikkeen- tai ammatinharjoittajan ei yleensä tarvitse laatia tilinpäätöstä. Tilinpäätös tulee kuitenkin laatia, jos tilikausi poikkeaa kalenterivuodesta tai kahdella perättäisellä tilikaudella ylittyy kaksi seuraavista rajoista:

  • taseen loppusumma 350 000 euroa
  • liikevaihto 700 000 euroa
  • tilikauden aikana palveluksessa keskimäärin 10 henkilöä

ALVin PRO kuukausimaksuun sisältyy tilikauden päättäminen ja veroilmoituksen laatiminen ja lähettäminen verottajalle. Tilikauden päättäminen sisältää maksuperusteisen kirjanpidon muuttamisen suoriteperusteiseksi yrittäjän tilikauden päättämisen tilauslomakkeella annettavien lisätietojen perusteella sekä tuloslaskelman ja taseen, tililuettelon sekä pää- ja päiväkirjan (Kirjanpitolaki 1a§)

Tilitoimistoissa em. tehtävät laskutetaan tyypillisesti tehdyn työn jälkeen kerralla. Joissain tilitoimistoissa hinta on kiinteä, mutta pääsääntöisesti veloitus on tunti- ja vientiperusteinen. Vuodenajasta johtuen tilitoimistot muistavat juuri näinä hetkinä asiakkaitaan useiden satojen tai jopa yli tuhannen euron laskuilla toiminimi-asiakkaitaan. Pahimmillaan lasku yllättää suuruudellaan yrittäjän totaalisesti. Moni yrittäjä tuskaileekin laskun maksuvaikeuksien kanssa ja miettii toimiston vaihtoa, mutta harva yrittäjä tietää että on olemassa todellinen vaihtoehto kustannusten karsimiseksi. Tilitoimiston vaihto kun ei yleensä tuo muutosta laskun suuruuteen vaikka myyntitilanteessa toimiston edustaja näin maalaileekin.

Entisinä tilitoimistoyrittäjänä ALVin -konseptin kehittäjät pyrkivät luomaan aidosti sekä yrittäjän että tilitoimiston aikaa säästävän työkalun. Reilusti yli puolet ajasta ja tilitoimistolaskun suuruudesta johtuu nimittäin paperisten tositteiden käsittelystä ja järjestelmään tallentamisesta. ALVin kirjanpitopalvelussa yrittäjä tallentaa sekä meno- että kulutositteet (kuitit) palveluun eikä niitä tarvitse tallentamisen jälkeen enää kenenkään käsitellä tai järjestää. Tilikauden päättäminen ja veroilmoituksen laatiminen on helppoa ja tästä johtuen palvelun hinta on tekemämme haastattelututkimuksen mukaan 50-70% perinteisiä tilitoimistopalveluita edullisempi vuositasolla. Myös monet markkinoilla olevat sähköiset taloushallintopalvelut ovat ALViniin nähden vähintäänkin tuplahintaisia.

ALVin Pro -palvelussa sekä tilinpäätöksen että veroilmoituksen laatiminen sisältyvät kiinteään kuukausihintaan. Tämän vuoksi yllätämme yrittäjää keväisin vain sujuvalla ja nopealla palvelulla!

Tilaa ALVin- palvelu käyttöösi TÄÄLTÄ!


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 14,90€ / kk