fbpx

Yhdenkertainen vs. kahdenkertainen kirjanpito

Jokainen luonnollinen henkilö on kirjanpitovelvollinen harjoittamastaan ammatti- tai liiketoiminnasta.
Ammatin- tai liikkeenharjoittaja (ns. toiminimiyrittäjä) ei kuitenkaan ole velvollinen pitämään kahdenkertaista kirjanpitoa, mikäli enintään yksi seuraavasta päättyneellä ja sitä edeltävällä tilikaudella on täyttynyt:

1. taseen loppusumma ylittää 100.000 euroa
2. liikevaihto ylittää 200.000 euroa
3. palveluksessa on keskimäärin 3 henkilöä

Mikäli yllä olevista täyttyy vähintään 2, tulee yrittäjän laatia mikroyrittäjän tilinpäätös. Veroilmoitus tulee kaikkien yrittäjien laatia kokoluokasta riippumatta.

Kahdenkertaisen kirjanpidon ideana on kirjata kaikki kirjanpitotapahtumat aina kahdelle eri tilille, jolloin kirjauksista rakentuu samanaikaisesti tuloslaskelma ja tase. Mikäli pienyrittäjä ei tilikauden aikana kirjaa kuukausikirjanpitoonsa ostovelkoja ja myyntisaamisia, ei kahdenkertaisen kirjanpidon ylläpitäminen ole järkevää ja kustannustehokasta. ALVin palvelun kustannustehokkuus perustuu juuri tähän. Muunnamme yhdenkertaisen kirjanpidon kahdenkertaiseksi automaattisesti tilinpäätöksen yhteydessä. Näin kiinteä hintamme on huomattavasti tilitoimistopalveluita alhaisempi etkä maksa vuoden aikana turhasta. ALVin palvelu on tutkitusti vähintään 60% tilitoimistopalveluja edullisempi (tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluna syksyllä 2015, otos 1000 toiminimiyrittäjää).


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 14,90€ / kk